background image

FAQ

Här hittar du svar på många frågor du kan ha om evenemanget. Om du har några andra frågor eller funderingar kontakta oss på info@stockholmswimrun.com

Utrustning

En våtdräkt är obligatorisk i Stockholms SwimRun. En "shorty" våtdräkt (korta ben och armar) eller tvådelad våtdräkt är acceptabelt under loppet, men inte en som exponerar axlarna. Våtdräkten måste vara lämplig för att simma i vatten med temperaturer från 12 grader. Annan utrustning som vi rekommenderar inkluderar:

 • Terrängskor eller löparskor som inte absorberar för mycket vatten
 • Simglasögon
 • Vattenblåsan / flaskan (speciellt vid höga temperaturer)
 • Fenor, Max 30 cm men vilken typ som helst
 • Snorkel
 • Hand paddlar
 • Flythjälpmedel (max: 100cm x 60cm)
 • Draglina (max 10m)

Annan utrustning än vad som nämnts som kan krävas för loppet kommer att meddelas väl före kl. 12.00 på racedagen vid registrering.

OBS! Ta med varma kläder till middag och Final Hour och prisutdelning. Du har tillgång till väskinlämningen både före och efter loppet. Använd en torrpåse eller vattentät plastpåse för att lagra dina tillhörigheter under loppet.


Vilket avstånd är Stockholm SwimRun?

Banan täcker totalt 27km - varav 23km är spår och 4km är öppet vattenbad.

Hur många delar av simning och löpning utgör banan?

Det finns 10 simma sektioner (totalt 4 000 meter) 11 spårsektioner (täcker 23 000 meter).

Finns det omklädningsmöjligheter vid evenemanget?

Ja ett separat ombytestält för damer är tillgängligt. Tyvärr finns det ingen dusch på start / målområdet

Var är utgångspunkten?

Loppet börjar i den så kallade amfiteatern i Stora Skuggan naturområde Norra Djurgården.

Hur kommer du till starten med bil?

Från Stockholms stad kan du ta E18 norrut till Stockholms universitet, där du kan parkera och gå ner mot Stora Skuggan ca. 2 km.

Vad är det bästa sättet att komma till starten?

Parkering är tillgänglig vid Stockholms universitet, men vi rekommenderar att ta tunnelbanan till Universitetet T-bana och sedan gå 2 km ner till Stora Skuggan och starten.

Är tävlingsmötet klockan 12.00 obligatoriskt?

Ja. Före 12:00 hämtar teamet sina nummerlappar och simmössor. Lag som inte dyker upp på "Race-mötet", som äger rum i anslutning till starten, kan helt enkelt inte starta loppet. Tävlingsområdet öppnar klockan 10:00, var snäll och var där i god tid…

Vad händer om du missar racemötet?

Då kan du tyvärr inte starta loppet. Minst en person från varje lag måste vara närvarande vid tävlingsmötet. Vi kommer att ropa ut starttalet för lag som inte är registrerade kl. 12:00 för att ge alla lag en ny chans, men om du saknar det här sista tillfället så kan vi tyvärr inte låta dig starta loppet. Då är din anmälan förverkad.

Kan du köpa utrustning vid utgångspunkten?

Absolut kan du köpa redskap inklusive trailskor och använda dem under loppet. Wolff-wear kommer att vara på plats med massor av bra erbjudanden på både våtdräkter och skor, men det är först till kvarn.

Vilka är de beräknade sluttiderna?

 • Beräknad vinnartid - 2 timmar 30 min
 • Elit - 2h 30mins till 3hrs 30mins
 • Idrottare - 3h 30mins till 4h 30mins
 • Nybörjare - 4 timmar 30 min till 6 timmar

Finns det några minsta tidskrav för att uppnå?

För att upprätthålla säkerheten och dagens schema kräver Stockholm SwimRun-lagen att deltagarna ska passera utvalda platser på en viss tid. Lag som inte har passerat kontrollen nedan under önskad tid kommer att tas ut ur loppet:

Uggleviken - 18:30 (Checkpoint Waterfront Station)

Är lunch inkluderad före tävlingen (och efter tävlingsmötet)?

Ja, vi serverar en lätt lunch med vatten från 11:00.

Vilken mat får deltagarna när laget går över målstrecket?

Ja det kommer vara mat för alla deltagare i mål och en medelstark öl.

Kan jag byta öl för en cider eller läsk?

Ja, inget problem alls.

Kan du tävla individuellt?

Stockholm SwimRun är en lagtävling om två personer per lag. Dock från 2019 så kommer det att finnas en kortare singeldistans.

Kan du ha ett team med tre eller fler personer?

Nej, Stockholm SwimRun är begränsat till grupper av två deltagare.

Hur många vattendepåer finns?

Det finns minst fem vattendepåer på banan och det finns vatten, sportvätska, barer och bananer längs vår bana och i mål.

Vad är terrängen i löpbanan?

Löpbanan domineras av markerade stigar med lätt sprungig terräng och vissa delar kan vara spårfria. Till detta en liten mängd asfalt längs banan men detta uppgår till mindre än 1 km.

Hur hittar du dig runt banan?

Banan är tydligt markerad från början till slut.

Hur ska jag veta när jag ska simma?

När du går in i vattnet ser du en gul / orange markering på motsatt sida av vattnet. Det finns också ett folk vid varje in- och ut ur vattnet under kursen, såväl som båtar i vattnet.

Har du tillåtelse att använda badhjälpmedel i vattnet (paddlar, fenor eller liknande)?

Ja, de enda obehöriga stöddeltagarna får inte använda flytenheter som är större än 100x60cm.

Vilken temperatur kommer vattnet att vara?

När tävlingen äger rum den 14 juni bör vattentemperaturen inte falla under 12-15 grader. Om temperaturen faller under denna nivå kommer vi att överväga att förkorta kursen.

Hur många lag kommer att tävla?

Det finns en gräns på 350 lag som deltar i hela distansen för Stockholm SwimRun och 100 lag i både Sprint och Generation.

I vilka klasser kan du tävla?

Det finns sju klasser - Män, Kvinnor och Blandade, i huvuddistansen och i Sprint. Generationen är en gemensam klass. Alla Full-Distance-klasser kommer att springa och simma samma spår och alla har en massa start vid 14:00. Sprint-klassen startar klockan 11:00 och generationsklassen börjar kl 11:05.

Var är de bästa åskådarplatserna att titta på evenemanget?

På Kräftrikets restaurang, Koppartälten och Bockholmen kan du följa med deltagarna medan du njuter av en kaffe i solen. Om du vill följa tävlingen från vattnet, görs det bäst med båt runt Brunnsviken och på Bockholmen.

Hur kommer säkerheten att hanteras under simsektionerna?

På simsektionerna kommer det att finnas officiella säkerhetsbåtar som hjälper deltagare om problem uppstår. Personalen är placerad vid varje in och ut ur vattensektionen. Om du är osäker på simningen rekommenderas du att simma med en kickboard och ta det lugnt.

Kan du dyka i vattnet?

Det är absolut förbjudet att dyka i vattnet. Det kommer att vara funktionärer placerade i och runt vattnet som har befogenhet att diskvalificera lag som gör det.

Tävlar jag i Stockholm SwimRun på egen risk?

Ja.

Är jag försäkrad för Stockholm SwimRun av arrangörerna?

Nej. Vi rekommenderar att du tar ut en viss försäkring. "Swimrun-Athletes-Insurance Program" från ÖtillÖ Organisation eller www.Startklar.nu

Får jag tillbaka avgiften om jag eller min lagkamrat blir sjuk?

Nej. Vi rekommenderar "Swimrun-Athletes-Insurance Program" från Ötillö Organisation eller www.Startklar.nu

Kan du göra förändringar i laget?

Ja, skicka oss ett mail. Förändringar efter den 1: e juni kostar 300 kronor i administrationsavgift. Detta kan göras på plats på tävlingsdagen och måste bekräftas före klockan 11.00 i sekretariatet. Skicka dina ansökningsuppgifter och de ändringar du vill göra till info@stockholmswimrun.com. Ingen extern försäljning av din post är tillåten.

Kommer det att finnas sjukvård tillgänglig?

Ja, det kommer att finnas medicinsk personal både på båtar och på vattenstationerna, liksom på banan. Personalen är placerad vid varje in och ut ur vattensektionen.

Behöver jag sluta och hjälpa en medarbetare i behov?

Ja. Som deltagare i Stockholm SwimRun är du ansvarig för att hjälpa din lagkamrat. Dessutom är du som lag ansvarig för att hjälpa andra lag som behöver hjälp eller hjälp.

Vem arrangerar Stockholm SwimRun?

Drive Action Marketing
c/o Drive Reklam
Observatoriegatan 3
113 29 STOCKHOLM